• Bel: (0548) 859 690
  • info@nelettavanheuven.nl
Home

NvH actueel portret klein  

Neletta van Heuven
NIP Psycholoog en schrijfster

**********************************************

 

Om therapeut te worden heb ik bewust breed gestudeerd: theologie, filosofie en psychologie. Binnen de samenhang van deze disciplines kun je vragen beantwoorden die je stelt zodra je in de problemen raakt. Wie ben ik? Waartoe zijn wij hier op aarde? Is er leven na dit leven? God? Waarom overkomt mij dit? Waar vind ik liefde? Waarom ben ik zo bang? Ik ben ervan overtuigd geraakt, dat de meeste psychische problemen zijn geworteld in angst.

Angst pantsert
Angst verwringt
Angst vertwijfelt

Angst is de hoofdrolspeler in ons levensscenario. Vaak laten we ons door hem de wet voorschrijven en leven zo in verdedigingspatronen die we op eigen kracht niet kunnen doorbreken. Aan de hand van deze patronen kun je spreken van: karaktertypen. Ik zie een karakter als jouw unieke scenario voor dit leven.

In 30 jaar onderzoek en praktijkvoering heb ik een therapeutisch model gesmeed dat gericht is op ’t overwinnen van deze angsten, het onderkennen van je verlangens en ’t slijpen van je verborgen talenten. Kortom: op de hereniging met je uit overlevingsnoodzaak weggestopte zelf. Als je dat bereikt ervaar je een gevoel van rijkdom en opluchting.
Deze methode is zeer geschikt voor relatietherapie: inzicht in elkaars angsten en motivaties schept ruimte voor begrip en vergeving.

Net als de Romeinse God Janus hebben wij, mensen, twee gezichten: een dubbel gezicht. Wij worden geboren met een mand vol diamanten (talenten en verlangens). Wij worden echter opgevoed. De ene helft wordt in onze jeugd aangemoedigd en geslepen, de ander wordt weggestopt en blijft ruw. Daardoor krijgen we onontkoombaar steeds meer het gevoel in disharmonie te leven met onszelf. Hoe braaf, lief, aardig, mooi of flink we ons ook voordoen, we zijn geen ‘mens uit één stuk.’ Dat maakt droef en onmachtig. Ik bied een uitweg uit deze impasse, zodat je weer zin krijgt in je leven.

Zie mijn boek Ons Januslot, nu in herziene tweede druk verschenen met handige overzicht-schema's van de karaktertypen. Hier te bestellen voor 24,95 via het contactformulier ( gratis verzendkosten).
Zie onder 'boeken' meer over De Doveman en De Schemermoorden, ook via het contactformulier te bestellen.

Als schrijfster van fictie en gedichten is mijn thema: geloof - (wan)hoop en liefde .

Als columniste schreef ik maandelijks de column Is deze stoel vrij in Over de Pleinen, lees meer...

De laatste 21 columns over de Deventer horeca plus 6 columns over de horeca in Holten zijn nu gebundeld en bij SenS uitgegeven in Is deze tafel vrij?  Zie onder boeken!

Mediaoptredens
RTV Oost - Deel 1
RTV Oost - Deel 2
https://www.rtvoost.nl/nieuws/177261/Neletta-van-Heuven-en-de-Januskop-van-Jansen-Steur
https://www.destentor.nl/deventer/twello-voor-taal-begint-met-presentatie-streekroman~a721a079/

Neletta radio interview rtvoost
Klik op de foto voor het radio-interview met Ina Brouwer bij RTV Oost.

 

Klik hier voor de 5 karaktertypen.

 

 

Is deze tafel vrij?

Nieuwe publicatie

cover Is deze tafel vrij

 

De Schemermoorden

Meer informatie vind je op https://www.senseuitgevers.nl/boekwinkel/actueel

Interview met Neletta van Heuven "De Schemermoorden"

achterplat voorplat

 

 

heruitgave Ons Januslot

bij uitgever Aspekt, 3e druk 2021

Heuven covermailing 1