• Bel: (0548) 859 690
  • info@nelettavanheuven.nl
Workshops

In de workshops werk ik met mijn Janusmodel van de Vijf Karaktertypen.

Een karaktertype bevat een scala aan talenten en gedragspatronen, die een tweeledig doel dienen. Enerzijds dient zij als harnas tegen pijn, anderzijds als strategie om aandacht en liefde te verkrijgen. Al naar onze aanleg, ouders en levensdoel vormen we dit of dat bepaalde type. Maar wat eens als bescherming dienst deed, eist gaandeweg zijn tol: je geraakt in een isolement. Schadelijk voor jezelf en voor je relatie. Zo bekruipt je het gevoel ook zelf je eigen ongeluk mede te scheppen. Dat doe je ook, maar je weet niet precies hoe.

In deze trainingen bied ik via mijn Janusmodel een instrument aan om daar achter te komen. Ik sta niet alleen stil bij je angst en weerstand, de “contouren van je gevangenis”, maar bied je ook een sleutel tot meer openheid en vrijheid. Zo kun je je harnas transformeren tot een soepel jasje. Van overleven naar leven, van angst naar liefde. Mijn aanpak is speels en licht. Ik wissel steeds af tussen theorie en ervaring.

Het is mogelijk om samen met je partner aan deze training deel te nemen. Inzicht in elkaars "eigen-aardigheden" leidt tot verdieping van je relatie en meer humor. Relatietherapie in de hoge-druk-pan. Ook is het mogelijk om je als groep op te geven, privé of zakelijk, zodat het weekend bijdraagt aan teambuilding en betere onderlinge verstandhoudingen. Voor elk weekend geldt: minimaal 8 en maximaal 12 personen.

Kosten, plaats en tijdsduur van de workshops.

Kosten: €450,- per weekend, inclusief lunch, dranken en boek. Annulering: tot 4 weken tevoren kosteloos; daarna wordt het totaalbedrag in rekening gebracht, tenzij je voor vervanging zorgt. Plaats: In een nader te overleggen gehuurde locatie bij u in de buurt. Tijdsduur: twee dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 

Lezingen

Een lezing geef ik op uitnodiging.”Lezing”is eigenlijk een te saai woord voor wat ik beoog te geven. Een “optreden” komt dichter in de buurt. Ik schep er groot genoegen in een zaal te enthousiasmeren. Mijn favoriete onderwerp is het tweegezicht dat ieder mens tegen wil en dank ontwikkelt en dat grote gevolgen heeft voor ons levensgeluk: bestendige relatie of aaneenschakeling van liefdesverdriet, steunend of ondermijnend ouderschap, succes of falen in werk. Niet voor niets heb ik er het boek Ons Januslot over geschreven. Maar ook andere psychologische, filosofische of theologische onderwerpen, waarin u als groep of organisatie geïnteresseerd bent, zijn bespreekbaar. En natuurlijk draag ik graag voor uit eigen werk. Lees meer...